skip to Main Content

Odontopediatria

A BD CLÍNICA DENTAL fem prevenció, tractament i manteniment de la salut oral dels nens des de la infància fins a  l’adolescència.

Les malalties com la gingivitis, la periodontitis i la càries dental, poden aparèixer durant la infància. L’odontopediatria té com a finalitat la prevenció i també oferir una bona educació dental. Els nens han d’aprendre que visitar al dentista és quelcom natural i necessari. L’èxit es basa en establir una bona comunicació per guanyar la confiança del nen i aconseguir l’acceptació i la realització del tractament.

Demanar informació
Odontopediatra Sant Adrià de Besòs

Què és l’Odontopediatria?

L’odontopediatria o odontologia pediàtrica és l’especialitat de l’odontologia que es cuida de la prevenció i tractament dental dels nens, des de la infància fins a l’adolescència.
Els odontopediatres són dentistes especialitzats en la salut oral dels nens i adolescents i el seu objectiu principal és prevenir, diagnosticar i tractar els seus problemes dentals.
L’odontopediatra s’encarrega també de detectar possibles anomalies en la posició dels maxil·lars o de les dents, i així poder remetre el pacient a l’ortodoncista.


A BD Clínica Dental el nostre objectiu a banda de realitzar els tractaments correctius necessaris, és educar els nens per tal que tinguin bons hàbits d’higiene, dieta, masticació i deglució, per tal de prevenir i evitar problemes en el futur.

Quins són els problemes dentals més freqüents en els nens?

1. Càries dentals:

Les càries són molt freqüents en els nens i es tracten empastant les dents. Poden afectar les dents temporals i, si no es tracten adequadament, poden provocar problemes en les dents permanents.

2. Maloclusions dentals: 

Són anomalies en la posició de les dents i en la mossegada poden requerir tractament ortodòntic per corregir-les.

3. Traumatismes dentals: 

Els nens, especialment els que fan algun tipus d’esport, poden patir traumatismes que afectin les dents, com ara cops o caigudes.

4. Problemes de l’erupció dental: 

Algunes vegades, les dents poden erupcionar de manera ectòpica o poden aparèixer problemes amb la pèrdua de les dents temporals i l’erupció de les permanents.

5. Infeccions i abscessos: 

Les infeccions dentals solen ser degudes a càries no tractades, i això pot provocar abscessos dentals.

6. Problemes de les genives: 

Les genives han de tenir un aspecte rosat i no han de sagnar. Si no és així el tractament consistirà a eliminar la placa o el càlcul que hi ha a sobre de les dents mitjançant la realització d’una neteja bucal.

7. Mals hàbits: 

Hàbits com el llepar-se el dit, el xumet, o altres objectes són molt perjudicials per la salut oral.

És important que els pares promoguin bons hàbits d’higiene oral des de ben petits i que portin els seus fills a revisions odontològiques regulars per prevenir i tractar qualsevol problema dental.

Com podem prevenir aquests problemes?

Dieta:
Limitar els aliments rics en sucres: Reduir la ingesta d’aliments i begudes amb sucres afavoreix la prevenció de càries.

Higiene:
Els nens han de començar a raspallar-se quan els hi surtin les primeres dents i sempre sota la supervisió de l’adult.

Segellats de fissures
Són resines que s’apliquen a les fissures i forats naturals de les dents, especialment als molars definitius, ja que poden ser propensos a la retenció d’aliments i a la formació de placa bacteriana.

Aplicació de fluor:
L’aplicació de fluor ajuda a tenir unes dents més fortes i sanes, ja que endureix l’esmalt dental.

Visites regulars al dentista
Programeu visites regulars al dentista des de la infància per a detectar qualsevol problema.

Educació sobre salut dental
Educar als nens sobre la importància de mantenir una bona salut dental i les conseqüències de no cuidar-se diariament les dents.

Formulari de contacte

Els camps amb * són obligatoris

    Back To Top