skip to Main Content

Pròtesis Dental

Les pròtesis dentals són un conjunt de tècniques que ens permeten substituir les dents perdudes o restaurar l’anatomia adequada de cada dent. Aquestes pròtesis són utilitzades en odontologia per millorar la masticació, l’estètica i la fonètica dels pacients que han perdut una o diverses dents.

Demanar informació

Casos realitzats de Pròtesis Dental

Cas 1

Corones de ceràmica amb la tècnica BOPT

Inici

Final

Cas 2

Rehabilitació fixe amb ceràmica sobre implants

Inici       |      Final

Què és una pròtesi dental?

Una pròtesi dental són dents artificials que es fan servir quan s’ha perdut una, diverses o totes les peces dentals. Les pròtesis dentals poden ser: fixes, removibles o amb implants.

Quan s’han perdut totes les peces dentàries d’un maxil·lar o de tots dos, les persones tenen dues opcions: o utilitzar dentadures completes mòbils o col·locar-se implants per establir les dents de forma fixa.

Tipus de pròtesis dental

Bàsicament hi ha dos tipus de Pròtesis: Fixes i Removibles.

1. Pròtesis Fixes:

  • Corones: Són utilitzades per cobrir i protegir una dent danyada o debilitat. Aquestes corones es col·loquen damunt de la dent natural i restauren la seva forma, mida, força i aparença.
  • Ponts: Substitueixen una o més dents perdudes, unint les dents adjacents a través de ponts fixos.
  • Implants dentals: Dispositius quirúrgicament implantats a l’os maxil·lar o mandibular, serveixen com a arrels artificials sobre les quals es col·loquen dents artificials.

2. Pròtesis Removibles:

  • Pròtesis completes: Reemplacen totes les dents en una arcada dental (superior o inferior) i es poden retirar i col·locar fàcilment per rentar-les.
  • Pròtesis parcials acríliques o metàl·liques: Substitueixen només algunes dents perdudes i se subjecten a les dents naturals restants mitjançant ganxos o altres mètodes de subjecció.

Així doncs aquest tipus de pròtesis ens permet reemplaçar des de peces aïllades a arcades completes, actuant com a pròtesi provisional o bé com a pròtesi definitiva.

L’elecció d’un tipus de pròtesi dental depèn de diversos factors, com ara la salut oral del pacient, el nombre de dents perdudes, la ubicació de les dents absents i les preferències individuals.

Formulari de contacte

Els camps amb * són obligatoris

    Back To Top